Комітет виборців нарахував вже 28 потенційних кандидатів у президенти

В Україні наразі вже налічується 28 потенційних кандидатів, які мають намір взяти участь у виборах президента 2019 року.

Про це заявив генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель, виступаючи на міжнародній конференції "Гроші в політиці: як політичні партії готуються до виборів", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні вже 28 політиків заявили про свої наміри брати участь у президентській виборчій кампанії", - сказав він, підкресливши, що такої "аномальної активності" потенційних кандидатів у президенти в українській історії ще не було.

За його словами, при підрахунках кількості потенційних кандидатів на посаду глави держави КВУ враховували лише тих осіб, які заявили про свої наміри взяти участь у виборах або ж те, що лідери політичних партій заявляли, що їхній кандидат братиме участь у президентських виборах.

"Така активність пов'язана з парламентськими виборами, які відбуватимуться наступного року, тобто є спокуса обміняти свій невисокий рейтинг на прохідне місце у списку або на створення бази для участі своєї політичної сили у парламентських виборах", - переконаний Кошель.

Водночас він підкреслив, що, як показує практика, традиційно переважна більшість кандидатів є безперспективними з огляду на результати президентської кампанії. Так, голова КВУ нагадав, що на президентських виборах 2014 року 11 кандидатів із 21 отримали менш як 1% голосів.

Читайте також: Партії вже витратили півмільярда на рекламні борди до виборів - КВУ

Разом з тим, Кошель зазначив, що вже відбувається ведення повноцінної виборчої кампанії, зокрема, активність штабів, проведення заходів в регіонах, а також потужні рекламні кампанії, які тривають, за його даними, в окремих політичних сил понад п'ять або шість місяців.

Як відомо, чергові вибори президента України заплановані на останню неділю березня 2019 року.