Полторак іде з військової служби - Президент

Фото

Міністр оборони Степан Полторак подав рапорт про звільнення з військової служби. Президент цей рапорт підписав.

Про це повідомив глава держави у своєму Твітері

Церемонія залишення військової служби Степаном Полтораком / Фото: president.gov.ua

Водночас Президент запропонував Полтораку продовжити керівництво оборонним відомством вже у якості цивільного міністра. 

"Закон, узгоджений з нашими партнерами по НАТО, передбачає можливість призначити Степана Полторака цивільним Міністром оборони України після залишення ним військової служби. Отже моє рішення цілком і повністю відповідає букві і духу цього Закону", - пояснив Порошенко.

До цього Президент додав, що у "цивільному житті" "легше Степану Тимофійовичу не буде", бо на ньому залишається вся повнота відповідальності за обороноздатність країни.. 

Президент нагородив міністра оборони Полторака орденом Богдана Хмельницького першого ступеня, зазначивши: "Він та людина, з якою будь-хто пішов би у розвідку не замислюючись".

Народився 11 лютого 1965 у селі Весела Долина, Тарутинського району Одеської області.

Закінчив Орджоникідзівське Вище військове червонопрапорне командне училище МВС СРСР iм. С.М. Кiрова, військову академію Збройних сил України.

На військовій службі з серпня 1983. Службу проходив на посадах командира взводу, роти, начальника штабу батальйону, командира батальйону, полку, бригади. З посади начальника управління бойової та спеціальної підготовки внутрішніх військ МВС України у березні 2002 був призначений начальником Академії внутрішніх військ МВС України.

23 серпня 2014 йому присвоєно військове звання генерал-полковника.

14 жовтня 2014 Верховна Рада призначила Степана Полторака міністром оборони. Від 27 жовтня 2014 року - член РНБО.

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету міністрів України , у складі якого Степан Полторак перепризначений на посаду міністра оборони України.