Зеленський прибув до готелю, де відбудеться зустріч з Трампом

Президент України Володимир Зеленський прибув до готелю «Інтерконтиненталь», де відбудеться його зустріч з Президентом США Дональдом Трампом.

Президент в оточенні охорони зайшов до готелю, повідомляє з місця події власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

За попередньою інформацією, зустріч незабаром почнеться та триватиме орієнтовно 45 хвилин.

Читайте також: Білий дім оприлюднив текст розмови Трампа й Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуває з робочим візитом у США з метою участі у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Скандал у США зчинився, коли співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким американські ЗМІ вважають Володимира Зеленського), подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання господаря Білого дому, що можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

24 вересня Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським від 25 липня, яка стала предметом останніх політичних загострень у США. Згодом він заявив, що отримав формальну згоду української сторони на оприлюднення повної стенограми розмови з Володимиром Зеленським, аби довести, що не тиснув на свого українського колегу.

Тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

У середу, 25 вересня, пресслужба Білого дому виклала у відкритий доступ розсекречений документ зі стенограмою телефонної розмови президентів України і США від 25 липня, яка стала причиною політичного загострення у Сполучених Штатах останнім часом.

Фото: Голос Америки