Зеленський не збирається призначати Хорошковського на жодні посади

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустрічався колишнім головою Служби безпеки України й ексвіцепрем’єром часів президентства Віктора Януковича Валерієм Хорошковським на Банковій тет-а-тет.

Про це він сказав під час прес-марафону 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан Хорошковський приїздив сюди, я не хочу в цілому вам про нього говорити, тому що до нього було одне уже серйозне питання. І це дуже серйозне питання ми з ним обговорювати тет-а-тет", - сказав Зеленський, уточнивши, що зустріч відбувалася на вулиці Банковій.

Водночас він додав, що поки що не може сказати, про що говорили під час зустрічі.

"Ні, ніякої посади не може бути", - відповів Зеленський на запитання журналіста, чи не очікується призначення Хорошковського на публічну посаду.

Також Зеленський заперечив вплив Хорошковського на когось із команди Президента.

"Ні, він не є моїм радником, він не впливає на мою команду. Зустріч стосувалася... Ви з часом будете знати, з приводу чого була ця зустріч, коли ми побачимо з вами результати цієї зустрічі. Зустріч не є ні про які посади, ні про які домовленості тіньові. Це нас не цікавить", - сказав Зеленський, додавши, що зустріч також не стосується міжнародних відносин.

Глава держави також додав, що "Хорошковський упродовж минулих 5 років був в Україні, приїздив в Україну".

Читайте також: Зеленський: Богдан звільниться сам, якщо порушить закон

Як повідомили раніше журналісти програми "Схеми", 21 травня 2019 року Валерій Хорошковський повернувся в Україну.

Валерій Хорошковський – український політик, бізнесмен, колишній власник телеканалу "Інтер". Обіймав посади міністра економіки в уряді Віктора Януковича, голови Державної митної служби за президентства Віктора Ющенка, голови Служби безпеки за президентства Януковича, міністра фінансів і першого віцепрем'єр-міністра в уряді Миколи Азарова.

Хорошковський залишив Україну наприкінці 2012 року. За даними ЗМІ, проживав у Монако. Його виїзду за кордон передував конфлікт із експрем'єром Азаровим. У грудні 2012 року Хорошковський, перебуваючи на посаді першого віцепрем’єра, написав заяву про звільнення. Він обґрунтував своє рішення "незгодою з повторним призначенням Азарова на посаду прем’єра".

У 2014 році Хорошковський намагався повернутися в політику. Балотувався другим номером за списком "Сильної України" Сергія Тігіпка до Верховної Ради. Група народних депутатів намагалася зняти його з реєстрації через відсутність у країні протягом двох років. Суд відмовив, однак Хорошковський депутатом не став, бо "Сильна Україна" не набрала необхідну кількість голосів.