Зустріч Зеленського і Байдена дала початок серйозній співпраці - голова міжнародного комітету ВР

Заява за результатами зустрічі президентів України Володимира Зеленського та США Джозефа Байдена наповнюватиметься реальним змістом завдяки створенню відповідного органу, який займатиметься поглибленням стратегічного партнерства.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат від «Слуги народу» Олександр Мережко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу партії “СН”.

«Тобто ухваленням тексту заяви все не закінчиться. Заява двох президентів наповнюватиметься реальним змістом за допомогою функціонування відповідного органу. І це також свідчить про те, що це був не формальний захід. Йдеться про початок серйозної співпраці, яка буде дедалі поглиблюватися і наповнюватися конкретним змістом», – зазначив політик.

Він також зауважив, що Україна є пріоритетом у зовнішній політиці США, і це чітко відображено в спільній заяві президентів України і США.

Читайте також: Зеленський провів зустріч з представниками українського кокусу в Конгресі США

«У заяві йдеться про те, що за цінностями Україна є невіддільною частиною західного світу, який будує новий світовий порядок, чітко відокремлюючи демократію від автократії. І Україна – по західний бік цього протистояння, адже вона відбулася як вільна, демократична держава, союзник і партнер для США і Європи, всіх демократій світу», – сказав Мережко.

За його словами, важливим результатом є те, що Байден взяв на себе особисті зобов’язання: в разі використання Росією Північного потоку-2 як зброї проти України, він домагатиметься запровадження ефективних та дієвих санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває у США з робочим візитом. За результатами зустрічі з Президентом США Джозефом Байденом у Білому домі Офіс Президента опублікував спільну заяву щодо стратегічного партнерства двох країн.