Разумков хоче знати, чому законопроєкт про олігархів комітет розглядав під «грифом таємності»

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до Апарату парламенту з проханням розібратися, чому на Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки під час розгляду до другого читання законопроєкту про олігархів  не запросили авторів поправок до документу.

Про це Разумков сказав під час онлайн-включення на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

“У нас була неприємна ситуація наприкінці минулого тижня. Я маю на увазі законопроєкт №5599 (“Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” - ред.). 17 числа відбувся комітет, комітет його розглянув. Але не запросив ні авторів правок, не надав таблиці. Якось це відбулося під грифом великої таємності, я не розумію, що відбулося. Я звертаюся до Апарату, до керівництва Апарату. Розберіться, будь ласка, як так відпрацював секретаріат”, - зазначив Голова ВР.

Читайте також: Моніторинг олігархів: політолог пояснив, що визначити найскладніше

Він також зазначив, що хоче почути інформацію від голови комітету, чому так відбувається розгляд законопроєкту, який є важивим.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”. Верховна Рада ухвалила проєкт у першому читанні 1 липня.

Читайте також: У законопроєкті про олігархів уточнили критерії внесення до реєстру – Веніславський

Також 17 вересня Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень". Верховна Рада 1 липня ухвалила проєкт у першому читанні.