«Слуги» пропонують розглядати зміни в Податковий кодекс за особливою процедурою

До Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова надійшла пропозиція від фракції «Слуга народу» про застосування особливої процедури під час розгляду проєкту змін до Податкового кодексу (№5600).

Як передає Укрінформ, про це Разумков повідомив у Телеграмі.

«Надійшла пропозиція від депутатської фракції «Слуга народу» щодо застосування відповідно до ст.119-1 регламенту особливої процедури під час розгляду проєкту закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (№5600)», - написав Разумков та опублікував відповідне звернення за підписом голови фракції Давида Арахамії.

Колективна пропозиція підписана 160 членами фракції «Слуга народу».

Читайте також: Рада планує ухвалити Антикорупційну стратегію

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 1 липня ухвалила проєкт закону №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» в першому читанні.

Мета документа - забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Законопроєктом передбачено чимало поправок в частині запобігання «скруткам» і тіньовому обороту сільгосппродукції, нові ставки екологічного податку, звільнення від оподаткування ПДФО громадян і підприємців, що користуються державними програмами підтримки «Доступні кредити 5-7-9%» і «Доступна іпотека 7%» тощо.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики на засіданні 17 вересня рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт у другому читанні.

Секретаріат фракції «Слуга народу» 23 вересня розпочав збір підписів народних депутатів за ініціативу застосувати особливу процедуру розгляду відповідного документа у зв’язку з тим, що до другого читання законопроєкту подано понад 11 тисяч поправок.

23 вересня Верховна Рада виключила з порядку денного пленарного засідання та тижневого порядку денного законопроєкт №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу».

Згідно із першим пунктом статті 119 регламенту Верховної Ради, під час розгляду законопроєкту в другому читанні парламент проводить його постатейне обговорення та голосування. У разі необхідності можуть обговорюватися і ставитися на голосування окремі частини, пункти, підпункти, речення або статті.