Комітет Ради пропонує скасувати депутатські виплати 65 «прогульникам»

Список

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР звертається до голови парламенту Дмитра Разумкова з пропозицією припинити відшкодування витрат, які пов’язані з виконанням депутатських повноважень за вересень поточного року, 65 народним депутатам.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова підкомітету з питань Регламенту Верховної Ради Павло Фролов (парламентська фракція "Слуга народу").

"Регламентний Комітет ВР звернувся до спікера щодо невиплат "депутатських" (45 тис. грн) за вересень 65 нардепам", – написав Фролов.

Так, він зазначив, що виплат мають бути позбавлені 26 народних депутатів від фракції "Опозиційна платформа – За життя" у Верховній Раді, дев’ять від "Слуги народу", сім від депутатської групи "За майбутнє" у ВР, шість від парламентської фракції "Всеукраїнське об‘єднання "Батьківщина", п‘ять від депутатської групи "Довіра", три від фракції "Європейська солідарність", три депутати від "Голосу", а також шість позафракційних парламентаріїв.

Читайте також: Комітет Ради пропонує позбавити депутатських виплат 78 «прогульників»

Згідно з цими даними, економія бюджетних коштів у зв’язку із невиплатою "депутатських" за вересень становитиме три мільйони гривень.

"Перелік "прогульників" не остаточний. У разі надходження відомостей про поважні причини (лікарняний/відрядження/відпустка/суд..) неучасті депутатів у голосуваннях на пленарці або у засіданнях комітетів виплати будуть поновлені", – зазначив Фролов.

Так, у разі пропуску понад 30% голосувань або неучасті у засіданні комітету народний депутат позбавляється зарплати за відповідний день. Якщо в цілому за місяць відсоток голосувань менше 70% або кількість пропусків засідань комітету – понад 50%, парламентарій втрачає "депутатські" виплати.

Читайте також: Депутати-прогульники у восьмий раз зірвали сесію міськради Запоріжжя

Як повідомляв Укрінформ, шоста сесія Верховної Ради дев‘ятого скликання розпочалася 7 вересня і триватиме до 21 січня 2022 року. Відповідно до календарного плану, народні депутати десять тижнів працюватимуть у режимі пленарних засідань, шість тижнів - у комітетах, комісіях, депутатських фракціях (групах), чотири тижні відведено для роботи з виборцями.