Кулеба впевнений, що період турбулентності у відносинах України з Радою Європи вже позаду

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що період турбулентності у відносинах України з Радою Європи вже позаду, наразі можна надолужувати втрачене і розвивати відносини для загальної користі.

Про це Кулеба сказав на спільній з Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що після кількох років турбулентності у відносинах з Радою Європи, спричиненої необґрунтованим і безпідставним поверненням російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, ми змогли перегорнути цю сторінку, зокрема, завдяки принциповій конструктивній позиції Генерального секретаря, і можемо на повній швидкості надолужувати втрачене і розвивати відносини з Радою Європи на користь і України, і Європи загалом", - сказав глава української дипломатії.

Він поінформував, що сьогодні співпраця України та Ради Європи розвивається за трьома напрямами: захист прав людини, забезпечення верховенства права та зміцнення демократичних інституцій.

"Все це важливо для руху України до ЄС і в НАТО, для втілення важливих внутрішніх перетворень, включно з реформою місцевого самоврядування та судовою реформою. Ми сьогодні приділили судовій реформі окрему увагу... Ми будемо тісно взаємодіяти з Радою Європи у цій сфері", - пообіцяв міністр.

Кулеба також окремо відзначив ефективну співпрацю України з Венеційською комісією, завдяки якій наша держава активно впроваджує європейські стандарти у своє законодавство.

Глава МЗС також повідомив, що сторони провели огляд виконання Плану дій Ради Європи для України на 2018-2022 роки і домовилися про початок спільної роботи з підготовки Плану дій на 2023-2026 роки.

Читайте також: Росію потрібно видворити з Ради Європи - віцепрезидент ПАРЄ

Як повідомляв Укрінформ, Марія Пейчинович-Бурич перебуває в Україні з офіційним візитом.