В Україні хочуть провести захід за участю представників африканських країн - ОП

Україна розглядає можливість проведення заходу за участю представників країн Африканського континенту для посилення української присутності там.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час презентації інформаційного бюлетеня OPEN Digest, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, дійсно, ми дуже на високому рівні маємо відносини з нашими стратегічними партнерами і розширюємо горизонти української дипломатії. Так, наприклад, у Глазго відбулися вперше зустрічі з багатьма лідерами Африканського континенту. Ми розглядаємо сьогодні навіть проведення якогось заходу, на який хочемо запросити представників Африканського континенту", – сказав очільник ОП.

Також він зауважив, що мова йде і про посилення відносин з країнами Азії та Латинської Америки.

Читайте також: Єрмак обговорив із заступницею помічника держсекретаря США загрози від Nord Stream 2

Водночас Єрмак запевнив, що у міжнародній політиці України важливими залишаються відносини зі стратегічними партнерами, зокрема США, Великою Британією, Туреччиною та країнам ЄС.

Читайте також: Єрмак обговорив з Нуланд її нещодавній візит до Москви

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський із 31 жовтня до 2 листопада перебував у Глазго (Велика Британія), де взяв участь у кліматичній конференції COP26, а також провів низку зустрічей з іноземними лідерами. Зеленський, зокрема, зустрівся там з Президентом США Джо Байденом, генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та ін.

Фото: ОП