Зеленський представив військовим нового міністра оборони Резнікова

Фото

Президент Володимир Зеленський представив колективу Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил новопризначеного міністра оборони Олексія Резнікова.

Захід відбувся в будівлі Міноборони в Києві, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Президент, зокрема, запевнив, що Резніков зарекомендував себе як професіонал на посаді віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Він показав результат – і відкриті КПВВ, і велика, складна робота у Тристоронній контактній групі, і підготовка до нашої Нормандської зустрічі», – сказав Зеленський.

Глава держави також висловив переконання, що на посаді міністра оборони Резніков досягне ще вагоміших результатів.

«Я дуже хотів би, щоб Олексій Резніков показав важливі зміни у Збройних силах, яких чекають не тільки армія, а й сім’ї наших шановних військових. Зокрема, це реформування умов життя та умов роботи нашої армії», – зазначив Зеленський.

Водночас Президент подякував за роботу попередньому міністру оборони Андрію Тарану.

Читайте також: Застосування безпілотника Bayraktar змінило «правила гри» — Арестович

«Андрій Васильович Таран – професійна людина, завдяки якій ми запустили декілька дуже важливих оборонних програм для нашої армії. Це й ракетна програма, і початок програми відбудови українського флоту», – зауважив глава держави.

Своєю чергою Резніков пообіцяв, що в умовах російської агресії Міністерство оборони робитиме все необхідне для посилення обороноздатності та захисту України.

«Міністерство оборони – це цивільне відомство, його завдання – формувати політику в оборонній сфері, забезпечувати цивільний демократичний контроль, створювати умови, щоб Збройні сили могли ефективно виконувати свою функцію – давати відсіч ворогу», – наголосив Резніков.

За даними ОП, участь у заході також взяли секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, генеральний прокурор Ірина Венедіктова та керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

Читайте також: Україну вперше запросили на розширену Конференцію національних директорів озброєнь НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 листопада звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони. Того ж дня Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про призначення Резнікова на цю посаду.

4 листопада парламент призначив Резнікова на посаду міністра оборони.

Фото: сайт Президента