Нову будівлю посольства України в Туреччині зведуть до кінця 2022 року - Боднар

Нова будівля посольства України в Туреччині, яка стане першою будівлею дипломатичної установи України за кордоном, збудованою «з нуля» за останні десять років, буде зведена до кінця 2022 року.

Про це в коментарі Укрінформу сказав посол України в Туреччині Василь Боднар.

«Нова будівля посольства України в Туреччині має бути введена в експлуатацію за досить короткий термін. Плануємо завершити будівництво до кінця 2022 року. За цей час забудовник має завершити основні будівлі відповідно до контракту. Потім належним чином потрібно облаштувати приміщення, ввести їх в експлуатацію з урахуванням режимності об'єкту. План амбітний, часові рамки стислі, працюємо без вихідних», - сказав Боднар.

Дипломат розповів, що нова будівля посольства буде зведена в районі Оран в Анкарі.

«Місце дуже хороше. Поруч з нашим посольством будуть посольства Грузії та Казахстану. Вже вибачився перед колегами-послами держав, посольства яких працюють поруч з нашим будівництвом, за супутні незручності, що можуть виникати під час проведення будівельних робіт. Поставилися з розумінням, приємно було отримати від них поради, що слід врахувати при будівництві. Будемо мати якісно нове, сучасне, одне з передових приміщень серед дипломатичних установ», - сказав посол України в Туреччині.

Читайте також: Виробництво Bayraktar в Україні є справою місяців, не років - посол у Туреччині

За його словами, стару будівлю, яка належить державі, буде використано в інтересах та з користю для України. Зокрема, в планах розширення консульського відділу, розміщення представництва Українського інституту, облаштування житлових і гостьових приміщень.

Як повідомлялося, у жовтні Кабінет Міністрів схвалив будівництво комплексу посольства України в Туреччині. Вартість проєкту 125,8 млн грн.