У Києві посольство Британії вшанувало загиблих у війнах

Фото

Посольство Великої Британії в Україні відзначило День пам’яті у парку Слави в Києві.

Про це йдеться у повідомленні посольства у Твіттері, передає Укрінформ.

“Сьогодні, на День пам'яті, у Києві в Парку Слави відбулася традиційна церемонія вшанування тих, хто віддав своє життя у війнах”, - зазначило відомство.

Посольство поінформувало, що в цей день у світі проводять дві хвилини мовчання, щоб поміркувати про ціну конфліктів у життях людей та віддати шану жертвам не лише Першої світової війни, а й усіх збройних конфліктів минулого та сьогодення. Сюди належить і конфлікт, що триває на сході України.

Частиною пам’ятних заходів у Британії є Poppy Appeal (Маковий заклик - ред.), у рамках якого громадяни жертвують гроші на підтримку ветеранів через Королівський британський легіон і надягають червоні маки на знак своєї підтримки, зауважило посольство.

В урочистостях брала участь посол Британії Мелінда Сіммонс.

"Чудова церемонія до Дня пам'яті в Києві. Час подумати про усіх, хто загинув у війнах та їхні родини”, - наголосила дипломат у Твіттері.

День пам'яті загиблих - це день поминання, під час якого об 11 годині 11 числа 11 місяця вшановують загиблих двома хвилинами мовчання. Дві хвилини символізують Першу та Другу світову війни. Символом Дня є червоні маки, які прикріплюють до одягу та залишають на меморіалах на знак поваги.