Рада у четвер може взятися за «тисячу для вакцинованих»

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер, 18 листопада, може ухвалити в першому читанні законопроєкт, який передбачає виділення тисячі гривень усім вакцинованим громадянам України.

Про це перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко сказав під час брифінгу в кулуарах парламенту, передає кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся, що на цьому тижні ми проголосуємо його (законопроєкт №6297 "Про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" (щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2) – ред.) у першому читанні. У четвер, наприклад. Якщо сьогодні комітет відбудеться, то завтра можна спробувати проголосувати", – сказав Корнієнко.

Водночас він висловив думку, що після ухвалення документу в першому читанні при його підготовці до другого народні депутати подаватимуть багато правок, у зв'язку з чим процес розгляду може затягнутися.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Механізм виділення коштів наразі розробляється.