Стефанчук відкрив засідання Ради, в залі - 215 депутатів

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання парламенту в четвер, 18 листопада.

У залі зареєструвалося 215 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

"Пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав спікер.

Народні депутати на засіданні в четвер планують розглянути в першому читанні законопроєкт №6297, який передбачає виділення тисячі гривень усім вакцинованим громадянам України.

Депутати також планують розглянути в другому читанні законопроєкти "Про внесення змін до Закону України "Про Державну прикордонну службу України" щодо вдосконалення порядку використання та застосування заходів примусу, бойової техніки та озброєння особовим складом Державної прикордонної служби України" (№5232) та "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600).

Водночас для розгляду в першому читанні запропоновано, зокрема, законодавчі ініціативи "Про ринок деревини" (№4197), "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України" (№3663).

Окрім того, парламентарії мають намір ухвалити рішення про застосування особливої процедури (стаття 119-прим Регламенту ВР) щодо розгляду в другому читанні проєктів законів "Про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні" (№4298) та "Про місто Київ - столицю України" (№2143-3).

О 16:00 розпочнеться позачергове засідання парламенту, скликане на вимогу Президента Володимира Зеленського. Передбачається розгляд шести питань порядку денного. Йдеться, зокрема, про законопроєкти"Про страхування" (№ 5315), "Про кредитні спілки" (№ 5125), "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб" (№ 5542-1), "Про фінансові послуги та фінансові компанії" (№ 5065), "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво" (№ 5688), "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво" (№ 5689).