Позачергове засідання Ради закрили через задимлення в залі

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук достроково закрив позачергове засідання парламенту через неможливість працювати в сесійній залі у зв'язку з задимленням після загоряння пульту для голосування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ставлю на голосування пропозицію завершити позачергове пленарне засідання у зв'язку з обставинами, які унеможливлюють фізичне перебування депутатів у залі, так як ми, згідно з регламентом, маємо гарантувати безпеку народних депутатів як головуючі на засіданні", - оголосив пропозицію перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко.

Пропозицію підтримали 240 народних депутатів.

Перед цим аналогічну пропозицію на голосування ставив Голова ВР, однак депутатам забракло голосів.

Як повідомляв Укрінформ, під час позачергового засідання Верховної Ради в четвер, 18 листопада, задимілося обладнання для голосування народного депутата з фракції "Слуга народу" Артема Нагаєвського.

У четвер, 18 листопада, о 16:00 розпочалося позачергове засідання Верховної Ради, скликане на вимогу Президента.

Порядком денним передбачався розгляд шести питань: зокрема, про законопроєкти"Про страхування" (№ 5315), "Про кредитні спілки" (№ 5125), "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб" (№ 5542-1), "Про фінансові послуги та фінансові компанії" (№ 5065), "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво" (№ 5688), "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво" (№ 5689).

Однак депутати встигли лише ухвалити лише закон "Про страхування". Також парламентарії відправили на повторне друге читанння законопроєкт №5125"Про кредитні спілки".