У посольствах США і Британії привітали українців з Днем Гідності і Свободи

Відео

Сполучені Штати Америки залишатимуться стійким партнером України на шляху до євроатлантичної інтеграції та в боротьбі у разі намагань порушити волю українського народу.

Про це йдеться на сторінці посольства США у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

“8 років тому звичайні громадяни вийшли на київський Майдан заради мрії бачити Україну частиною об’єднаної, вільної та мирної Європи. США залишатимуться стійким партнером України на її шляху до євроатлантичної інтеграції та в її протистоянні тим, хто намагається порушити волю українського народу”, - зазначили в посольстві США.

Своєю чергою посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс також запевнила у підтримці розбудови та захисту демократичної України.

“Сьогодні Україна відзначає День гідності та свободи. Обидві цінності є основоположними для кожного українця, і за них варто боротися. Велика Британія поділяє ці цінності та пишається тим, що є другом і партнером України у розбудові та захисті вільної й демократичної країни”, - підкреслила дипломат.

Як повідомлялося, День Гідності та Свободи відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь двох знаменних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції Гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року).