Медсистема, житло для захисників та зустрічі: Шмигаль розповів про роботу уряду за тиждень

Упродовж нинішнього тижня уряд працював над посиленням спроможностей медичної системи, забезпеченням житлом захисників України та внутрішньо переміщених осіб й підготовкою до наступної Конференції з питань реформ.

Про це проінформував у Фейсбуці Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

“Продовжуємо посилювати спроможність медичної системи. Цього тижня Уряд підтримав низку рішень у цьому напрямку”, - зазначив він.

Так, за його словами, уже в листопаді глобальна ставка для медичних закладів, що працюють із хворими на COVID-19, зросте з 577,7 тис. грн до 634,3 тис. грн, кошти дадуть можливість забезпечувати пацієнтів додатковими лікарськими засобами.

Крім того, Шмигаль нагадав, що 33 млн грн буде виділено на медичні потреби в Донецькій та Одеській областях, зокрема, майже 25 млн грн — для Донеччини на закупівлю додаткових 535 кисневих концентраторів й близько 8,5 млн грн — на реконструкцію та закупівлю медобладнання для інфекційного відділення Ананьївської багатопрофільної лікарні на Одещині.

Також главу уряду відзначив, що було звільнено від сплати ПДВ ввезене в Україну обладнання для виготовлення вакцин та лікарських засобів, необхідних для лікування ковіду.

Крім того, Шмигаль розповів, що уряд працює над забезпеченням якісним житлом захисників України й внутрішньо переміщених осіб.

“Уряд цього тижня виділив 282,8 млн грн субвенції регіонам для виплати компенсації на придбання житла внутрішньо переміщеним особам, які захищали нашу державу. Ще 3,1 млн грн будуть спрямовані на виплату грошової компенсації за належні житлові приміщення учасникам Революції Гідності, а також членам їхніх сімей”, - пояснив прем'єр і додав, що буде виділено 13 млн грн субвенції на придбання в громадах 30 об'єктів нерухомості для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Також цього тижня, за даними глави уряду, дали старт підготовці й проведенню ініційованого Президентом міжнародного конкурсу науково-технічних розробок та інноваційних проєктів «МІСТ ПАТОНА. PATON BRIDGE», який має посприяти посиленню міжнародного співробітництва в науково-технічній сфері та підвищенню інвестиційної привабливості України.

Шмигаль зауважив, що на тижні відбулася зустріч із міжнародними партнерами з розвитку в межах підготовки до V Конференції з питань реформ в Україні.

Він також нагадав, що відвідав із робочою поїздкою Тернопільську область, де оглянув процес реконструкції котельні «Тернопільміськтеплокомуненерго» та ознайомився з ходом будівництва ділянки «Дороги Єдності» М-30.

Як повідомлялося, раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль опублікував відео, де зазначив, що урядовці упродовж цього місяця здійснили робочі поїздки до шести областей, у рамках яких обговорили теми вакцинації, опалювального сезону й реалізації програми "Велике будівництво".