Моравецький висловив стурбованість скупченням військ РФ поблизу України

Концентрація російських військ біля кордону України, а також у Білорусі та в Калінінградській області РФ, викликає занепокоєння влади Польщі.

Про це після зустрічі прем’єр-міністром Латвії Кріш’янісом Каріньшем написав у Фейсбуку глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“Ми стурбовані збільшенням присутності російських військ навколо України, в Білорусі, вздовж російсько-білоруського кордону та в Калінінградській області. Це ще один інструмент, який можна використовувати для прямої атаки”, - зазначив Моравецький.

За його словами, під час зустрічі в Ризі з Каріньшем обговорювалася подальша координація дій у контексті міграційної кризи.

Глава уряду Польщі зауважив, що завдяки активним контактам з країнами Близького Сходу і західними партнерами вдалося змінити позицію багатьох авіакомпаній, які були “інструментом контрабанди людей, котрі потім використовувалися як живий щит".

Моравецький додав, що Польща з Латвією на всіх засіданнях Європейської Ради говорять одним голосом стосовно газопроводу Nord Stream 2 та російських спекуляцій на ринку газу.

Як повідомлялося, прем'єр Польщі відвідав Естонію, Литву та Латвію, аби обговорити з лідерами цих країн питання розв'язання міграційної кризи.

Нагадаємо, криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Загалом зафіксовано близько 35 тисяч спроб мігрантів нелегально потрапити до Польщі. З боку Білорусі щодня здійснюються спроби силового прориву кордону великими групами мігрантів за активної підтримки спецслужб.