Держдеп допускає проведення консультацій НАТО щодо військової активності РФ

Сполучені Штати допускають проведення консультацій із союзниками по Північноатлантичному альянсу впродовж найближчих днів щодо загроз, які виникають через зосередження Росією військ неподалік кордону з Україною.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Державному департаменті США речник відомства Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми скористаємося будь-якою можливістю, в тому числі у багатосторонньому вимірі, які можуть з'явитися ближчими днями, зокрема (зустрічі у форматі – ред.) НАТО, аби висловити чітко нашу стурбованість, поділитися нашими занепокоєннями, звірити позиції з нашими союзниками по НАТО», - зауважив представник Держдепу.

За його словами, наразі головна позиція США полягає в тому, що будь-які дії з боку Росії, спрямовані на ескалацію або прояви агресії сприйматимуться Вашингтоном дуже серйозно.

Як повідомляв Укрінформ, США у вівторок підтвердили, що зберігають серйозну стурбованість щодо «незвичайної активності» російських військ на кордоні з Україною та продовжують бути готовими до непередбачуваних обставин.