Столтенберг: Вже вдруге цьогоріч бачимо збільшення військової присутності РФ біля України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав владу Росії до зниження напруги і деескалації ситуації навколо кордонів України.

Про це він заявив у четвер у Брюсселі під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ми спостерігаємо за тим, що відбувається навколо кордонів України. Вже вдруге в цьому році бачимо збільшення військової присутності. Закликаємо Росію до відкритості, зменшення напруги і деескалації”, - наголосив Столтенберг.

Він зазначив, що надання Північноатлантичним Альянсом допомоги Україні не є загрозою для Росії, а проявом солідарності і підтримки територіальної цілісності України.

Генсек НАТО повідомив, що у відносинах з Росією НАТО й надалі вестиме політику у двох площинах: відлякування й оборони, але, одночасно, збереження діалогу з РФ.

“Особливо у складні часи, як зараз, необхідно вести розмови і зменшувати напругу, зберігати шанс на відкриті канали комунікації”,- підкреслив Столтенберг.

Генсек НАТО нагадав, що Росія закрила офіс Альянсу у Москві і призупинила діяльність своєї дипломатичної місії у Брюсселі. Утім, він запевнив, що в НАТО готові до переговорів з Росією, зокрема і щодо складних питань, пов'язаних із ситуацією в Україні.