Стефанчук не бачить потреби розглядати на комітеті справу Кузьміних, якого взяли на хабарі

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сподівається на неупереджене розслідування справи викритого на хабарі народного депутата з парламентської фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Водночас він не бачить потреби розглядати це питання на засіданні комітету ВР.

Про це Стефанчук заявив під час брифінгу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, за словами Голови ВР, він дізнався про відповідну ситуацію із засобів масової інформації та особисто не спілкувався з Кузьміних.

"Моє ставлення, безперечно, до цього є вкрай негативним. Я хочу бачити чітке, зрозуміле, законне і неупереджене розслідування. Після цього розгляд у суді", – зауважив спікер парламенту.

Читайте також: Посадовця Офісу генпрокурора спіймали на хабарництві - САП

Стефанчук наголосив, що ніхто з парламентаріїв не намагатиметься здійснювати вплив на правоохоронні органи чи органи судової влади.

Окрім того, Голова ВР додав, що не бачить потреби розглядати це питання на засіданні парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності. Він вважає, що цим питанням мають займатися безпосередньо представники правоохоронних органів.

Як повідомлялося, 28 січня пресслужба Національного антикорупційного бюро України поінформувала, що народного депутата викрито в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн. За даними слідства, парламентарій отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

Читайте також: Ексзаступнику глави Укргазвидобування дали п’ять років в’язниці за хабар прокурору

Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що йдеться про члена фракції партії "Слуга народу" Сергія Кузьміних.

Голова фракції "СН" Давид Арахамія заявив, що народний депутат Сергій Кузьміних, якого затримали на хабарі, в разі доведення вини повинен нести відповідальність згідно із законом.