Кулеба анонсував важливі візити в Україну наступного тижня

Українська влада продовжуватиме інтенсивні дипломатичні контакти у Києві з міжнародними партнерами, оскільки топвізити знижують безпекові виклики та сплутують карти Кремлю.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в п’ятницю, 4 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС зазначив, що за останні місяці Київ став центром тяжіння міжнародної політики, а велика кількість візитів наших партнерів поточного тижня підтверджує цей факт.

«Я хочу запевнити, що така інтенсивна дипломатія триватиме протягом усього лютого заради безпеки України та спокою українців. Наступного тижня у нас будуть нові візити з дружніх важливих європейських країн, буде багато дипломатичних контактів Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, керівника Офісу Президента, моїх», - сказав Кулеба.

Читайте також: Єрмак продовжує займатися підготовкою зустрічі радників «Норманді» - Кулеба

За його словами, візити цього та наступного тижня демонструють, що Україна важлива для світу і є активним учасником міжнародної політики. Очільник МЗС також зазначив, що це один з ключових елементів Стратегії зовнішньополітичної діяльності України та один із способів стримування російської агресії.

«Топвізити серйозно знижують безпекові виклики та сплутують карти Кремлю», - акцентував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Франції Емануель Макрон планує відвідати Україну 8 лютого.

Читайте також: Київ став центром тяжіння міжнародної політики - Кулеба

Раніше МЗС повідомляло, що Україну наступного тижня відвідають міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Австрії, Чехії та Словаччини