Президент Грузії висловила солідарність з Україною

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі висловила солідарність з Україною та привітала дії, спрямовані на збереження миру і зміцнення безпеки в Європі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Новости - Грузия.

«Дуже важливо, що сьогодні ми маємо можливість обмінятися інформацією про дуже складну ситуацію навколо України», - заявила Саломе Зурабішвілі на брифінгу за результатами зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Вона зазначила, що Грузія підтримує зусилля, спрямовані на просування до деескалації.

Читайте також: Грузія не планує евакуацію дипломатів і їхніх родин з України

«Ми підтримуємо всі мирні переговори, які відбуваються сьогодні, і я знаю, що з усіх сторін робляться спроби вийти з цієї напруженої ситуації, тому що агресія не має майбутнього, вона не має результату. Військові дії, застосування сили належать минулому, є анахронізмом для сьогодення, оскільки ми не маємо іншого шляху протистояти цим глобальним викликам, окрім як знайти мирні шляхи», - сказала Зурабішвілі.

Читайте також: Глави МЗС України та Грузії: Поступки Росії щодо інтеграції в НАТО неприпустимі

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня парламент Грузії ухвалив резолюцію на підтримку України, проєкт якої запропонувала владна партія «Грузинська мрія».

Представники опозиційних партій «Єдиний національний рух» і «Дроа» заявили, що вирушають до України, аби висловити підтримку.