Керівники урядів Польщі, Чехії та Словенії вже на шляху до Києва

Делегація, яка складається з прем’єр-міністрів Польщі, Чехії та Словенії, вже проїхала потягом Львів і наразі прямує до Києва.

Про це написав у Твітері голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, передає Укрінформ.

“Делегація на чолі з прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким та Ярославом Качинським проїхали Львів і прямують до столиці України – Києва”, - написав Дворчик.

Він підкреслив, що це – “історична подія” і водночас беззастережне висловлення підтримки України усім Євросоюзом, заради чого прем’єри вирушили до Києва.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії Матеуш Моравецький, Петр Фіала та Янез Янша, а також віцепрем’єр-міністр РП з питань безпеки лідер правлячої партії “Право і Справедливість” Ярослав Качинський їдуть у вівторок до Києва. Як представники Європейської Ради вони зустрінуться з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром України Денисем Шмигалем. Поїздка організована за погодженням з президентом Євроради Шарлем Мішелем та президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Метою візиту є підтвердження однозначної підтримки всім Євросоюзом суверенітету та незалежності України, а також представлення широкого пакета підтримки української держави та суспільства.

Як зазначається, про цей візит поінформовано міжнародну спільноту за посередництвом міжнародних організацій, зокрема ООН.

Це перший візит міжнародних гостей такого рівня до Києва після початку 24 лютого збройної агресії росії проти України.