Захід має змогу допомогти Україні – Климпуш-Цинцадзе

Західні країни мають можливість допомогти Україні у боротьбі з російською федерацією, яка вбиває цивільне населення та бомбить українські міста. 

Про це заявила народна депутатка Іванна Климпуш-Цинцадзе під час онлайн-дискусії на тему «Війна за незалежність України: рахунок пошкоджень і підтримка Заходу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо всі вільні нації, всіх, хто прагне демократичного майбутнього, взяти на себе відповідальність, прийняти виклик і діяти… Наша єдина «провина» в тому, що ми хочемо бути вільними, хочемо мати право вибору, зараз це право вибору між смертю та життям. Ми будемо боротися до останньої людини, до останнього патрона. Допомогти нам – у ваших силах», - заявила вона. 

Зокрема, депутатка закликала ЄС надати Україні статус країни-кандидата, забезпечити «масивні постачання зброї» та посилити економічні санкції щодо рф, адже саме у цій війні українці ціною власного життя захищають європейські цінності. 

Також вона висловила переконання, що побоювання Заходу спровокувати ще більший конфлікт не є обґрунтованими, адже «путін не чекає запрошення для ескалації, і якщо ми не зупинимо його на своїй території, він почне війну на території інших країн».

«Почуйте нас зараз: ви будете наступною жертвою путіна», - підкреслила народна депутатка. 

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.