Зеленський запропонував Литві приєднатися до відновлення України після війни

Відео

Президент Володимир Зеленський запросив Литву приєднатися до проєкту відновлення України після війни.

Про це він сказав у зверненні до парламенту Литви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли нарешті настане мир – і я впевнений, що це буде дуже скоро, якщо всі у Європі будуть по-справжньому принциповими, – ми зможемо швидко й показово відновити Україну після цієї війни. Я запрошую ваше суспільство, ваші компанії, вашу державу приєднатися до проєкту відновлення України. До відбудови, яка стане найбільш переконливим аргументом для всіх, хто ще сумнівається у Європі. У її майбутньому. У її потенціалі. Життя має перемогти війну. Цінності мають перемогти війну. Європа має перемогти війну. І ми переможемо», - сказав глава держави.

Він подякував Литві за початок прискореної процедури здобуття Україною статусу кандидата на вступ до ЄС, та підкреслив, що успішне завершення процедури протягом найближчого часу є теж обов'язковою, щоб показати Росії, що війна не зламає Європу.

Читайте також: Литва була серед перших, хто прийшов на допомогу Україні - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Києва 8 квітня передала Президенту України Володимиру Зеленському опитувальник для набуття статусу країни - кандидата на членство в ЄС.

Україна 28 лютого 2022 року подала свою заявку на членство в ЄС. Того ж дня президенти восьми країн ЄС ухвалили спільну заяву на підтримку надання Україні статусу кандидата.