Стефанчук зі спікером парламенту Грузії відвідали Бучу та Ірпінь

Спікери українського і грузинського парламентів Руслан Стефанчук і Шалва Папуашвілі відвідали звільнені від російських загарбників Бучу та Ірпінь на Київщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами голови ВР, він та Папуашвілі у суботу мали можливість побачити місця злочинів російської армії. У Бучі, зокрема, вони бачили місця масового поховання громадян і спостерігали за роботою кримінальних експертів.

На переконання Стефанчука, важливо не просто почути, важливо переконатися на власні очі щодо звірств, які чинили росіяни на українській території.

Читайте також: До Києва прибула делегація грузинського парламенту

Він також подякував грузинському народу за підтримку України та допомогу українським переселенцям, а також за те, що «пліч-о-пліч деякі з ваших славних витязів стоять разом з українцями за незалежність нашої держави у цій війні".

Зі свого боку Папуашвілі зазначив, що грузинська делегація знаходиться на Київщині, щоб засвідчити солідарність з українським народом, а також шану українським захисникам.

«Ми мали побачити це і відвідали, у тому числі, Бучу, де ми стали свідками того, як у 21-му сторіччі здійснюється агресія, яка не має кордонів і є нелюдяним проявом. Це, звичайно, нам нагадало ті картини, які ми бачили і мали змогу спостерігати у 2008 році у Грузії, у Цхінвальському регіоні. І також під час подій у Абхазії», - сказав Папуашвілі.

Читайте також: Глава МЗС Грузії запевнив Кулебу, що країна не допустить обходу санкцій росією

Тому, за його словами, грузинський народ як ніхто інший дуже добре розуміє, що нині відчуває український народ, і дуже добре розуміє, наскільки хоробрими є український уряд і український народ під час протистояння цій російській агресії.

"І тому відповідь на цю агресію і звірства має бути не тільки військовою, а також і юридичною. Тому Грузія подала звернення до МКС і буде спостерігати за тим, щоб всі процедури (Міжнародним - ред.) кримінальним судом були зроблені якомога швидше і були надані оцінки юридичні тим воєнним злочинам, які тут були скоєні", - поінформував Папуашвілі.

Він зазначив, що вже поділився сумним досвідом Грузії із Стефанчуком, і наголосив на тому, що потрібно, щоб всі ці злочини росіян були належним чином задокументовані.

Грузинський спікер, зокрема, зазначив, що під час перебування у Бучі вони, серед іншого, бачили, що там працюють міжнародні експерти із Франції з метою фіксації і документування скоєних злочинів.

Як повідомлялося, спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі прийняв запрошення українського колеги Руслана Стефанчука відвідати визволену від загарбників Київщину.

Фото: Голос України