Кулеба пояснив, як змінюється поняття перемоги над росією

Україна нині під час агресії рф є єдиним місцем в Європі, де люди гинуть за цінності, на яких базується Європейський Союз.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Financial Times заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Якщо ми не отримаємо статус кандидата (в члени ЄС - ред.), це означатиме лише одне, що Європа намагається нас обманути. І ми не збираємося цього проковтувати. Україна – єдине місце в Європі, де люди гинуть за цінності, на яких базується ЄС. І я вважаю, що це потрібно поважати», - сказав він.

Читайте також: Україна є вже повноправною частиною вільного світу та обʼєднаної Європи - Зеленський

За словами Кулеби, ще три місяці тому Україна навіть не мала перспективи членства в ЄС, а зараз в ЄС вже обговорюють, скільки часу це займе.

Міністр зазначив, що США та ЄС вже відчувають, що перемога України в російсько-українській війні буде і їхньою перемогою, і тому він вірить, що західний світ підтримуватиме Україну.

Кулеба також вважає, що перемога України над росією є поняттям, що змінюється.

Читайте також: 80% європейців підтримують фінансову допомогу Україні й санкцій проти рф

«У перші місяці війни перемога для нас виглядала у відведенні російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і розплата за нанесені збитки. Тепер, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що буде вирішальним для подальшої динаміки війни, то, безумовно, перемога для нас у цій війні буде звільненням решти наших територій», - заявив міністр.

Він переконаний, що лише поразка росії дозволить Україні знову відкрити свої чорноморські порти та відновити експортну економіку.

Читайте також: росія поширює фейки, що Україну начебто не хочуть бачити у Євросоюзі

Як повідомлялося, 18 квітня Президент Володимир Зеленський передав главі представництва Європейського Союзу Матті Маасікасу заповнену першу частину анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС.

Президент Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі 28 лютого 2022 року.

Фото: МЗС