Візит Байдена в Україну став би сигналом, що США вірять у нашу перемогу – Зеленський

Президент Володимир Зеленський хоче, щоб президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден відвідав Україну та особисто відчув підтримку й вдячність українців.

Такий візит міг би свідчити про віру США у перемогу України, заявив глава держави в інтерв'ю американському телеканалу CNN, повідомляє Укрінформ.

«Ми б дуже хотіли, щоб Президент Байден був в Україні. Я чув, що він був за. Але є безпекові моменти, що стосуються його, сек'юріті процесів. Вважаю, що це б допомогло, перш за все, українцям. Українці підтримують США: рейтинг довіри українців до Сполучених Штатів дуже високий, як і до Британії, Польщі, до Балтійських держав. Тому приїзди лідерів таких держав, яких українці вважають не просто партнерами, а справжніми друзями, - це міцний сигнал, що США підтримують і не тільки підтримують, а реально вірять в перемогу і не бояться росії. Незважаючи на те, що прилітають ракети, вони приїжджають, вони не бояться путіна, бо це (путін – ред.) - один лідер однієї держави, а світ набагато більший», - зазначив Зеленський.

Водночас він підкреслив, що президент Байден на чолі держави США «є найбільшою допомогою, яка сьогодні є в України й у Президента Зеленського, нашого народу й наших військових».

Читайте також: Зеленський сподівається, що підтримка Британії не зміниться після відставки Джонсона

Зеленський подякував усьому американському народові за підтримку, запевнивши, що українці розуміють ціну допомоги Україні, кошти на яку йдуть від громадян США.

«Дуже вірю, що вони (американці – ред.) розуміють, що вони дають гроші, а ми віддаємо життя, вони розуміють, що ми платимо найбільшу ціну. Вдячний за підтримку», - сказав Президент.

Він додав, що США сильно допомагають Україні, й українці це цінують, але цієї допомоги недостатньо для перемоги над росією, потрібно її збільшувати і прискорювати.

Читайте також: Зеленський сказав, за яких умов бойові дії можуть завершитися до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент Володимир Зеленський у відеозверненні заявив: що більшою буде зараз оборонна допомога Україні, то швидше закінчиться війна і меншими будуть збитки усіх країн світу.