Кулеба: Ані фейкові «референдуми», ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять

Оновлено

Фейкові «референдуми», які загарбники хочуть провести з 23 по 27 вересня, нічого не змінять - Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Ані фейкові «референдуми», ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять. росія як була, так і залишається державою-агресором, яка незаконно окупує частину української землі. Україна має повне право звільняти свої території і буде надалі звільняти їх, що б там не казали в росії», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Погрози провести «референдуми» на захоплених територіях свідчать про страх розгрому рф — Єрмак

Також росЗМІ пишуть, що і на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації прийняли рішення провести «референдуми про приєднання до росії».

«Референдуми про приєднання до росії» на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня», - пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

Читайте також: Заяви про «референдум» зрадники і загарбники роблять від безвиході – Хлань

Раніше у вівторок спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що держдума підтримає вступ "днр" і "лнр" до складу країни.

Оголошення «референдумів» відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.