ВАКС оголосив у розшук народного депутата Шахова

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та оголосила у розшук народного депутата України, який обвинувачується в декларуванні недостовірних відомостей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ВАКС.

“Сьогодні, 31 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та оголосила у розшук народного депутата України, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 (декларування недостовірної інформації) КК України”, - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що у зв’язку з оголошенням у розшук, ВАКС ухвалив зупинити провадження до розшуку обвинуваченого.

Також у ВАКС нагадують, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За даними Центру протидії корупції, ідеться про народного депутата з групи «Довіра» Сергія Шахова, який, за версією слідства, не вніс у декларацію майна на суму 87,6 млн грн.

Читайте також: Депутату Волинцю у лікарні вручили обвинувачення — НАБУ відправило справу до суду

Як повідомлялося, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України щодо декларування недостовірних відомостей.