Канадський депутат: Перемога України - єдиний варіант для Канади

Відео

Канада мусить зробити усе можливе, щоб допомогти Україні впевнено перемогти у війні з росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час виступу в парламенті Канади заявив депутат Іван Бейкер.

“Перемога - єдиний варіант для України, але це також єдиний варіант для Канади. Якщо ми хочемо спинити геноцид, дефіцит продовольства та глобальну інфляцію, якщо ми хочемо захистити наш суверенітет і безпеку, то мусимо упевнитися в переконливій перемозі України”, - сказав Бейкер.

Читайте також: Канада передала Україні 30 систем життєзабезпечення для лікування поранених

За його словами, перемога означає, що Україна “поверне усі території та здобуде мир, опинившись у безпеці, як частина НАТО, що ми допоможемо Україні відбудуватися, що росія заплатить за цю відбудову і що буде встановлено правосуддя для російських воєнних злочинів”.

Читайте також: Канада та Латвія навчатимуть українських офіцерів лідерських навичок

“Наближається український контрнаступ, результати якого ми не можемо передбачити. Незалежно від результатів найближчих днів, тижнів і місяців, я сподіваюся, що ми зобов’яжемося сьогодні підтримувати український народ, поки він не досягне переконливої перемоги”, - зазначив депутат.

Читайте також: Канада та ЄС продовжать військову підтримку України – Трюдо

Зауважимо, що від початку минулого року уряд Канади надав Україні різноманітної допомоги на понад 8 млрд канадських дол (понад 6 млрд дол США). У перерахунку на душу населення обсяг допомоги Канади України є одним із найвищих у світі.