Кулеба обговорив зі Столтенбергом рух України до НАТО та поставки боєприпасів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили рух України до членства в Альянсі, забезпечення військ боєприпасами та надання гуманітарної допомоги постраждалим від знищення росіянами Каховської ГЕС.

Про це глава української дипломатії повідомив у Твіттері за підсумками переговорів із генсеком Альянсу, передає Укрінформ.

«Я мав розмову з Єнсом Столтенбергом щодо майбутнього саміту НАТО. Загалом для членів Альянсу є сенс зробити рішучий крок до членства України. Ми не прагнемо військ НАТО на полі бою, щоб покласти край цій війні. Ми прагнемо отримати найкращі гарантії для запобігання майбутнім війнам», - зазначив міністр.

Кулеба також наголосив, що “потрібна ясність” щодо членства в НАТО, оскільки за п’ятнадцять років після 2008 року реальність кардинально змінилася, і підхід НАТО також має змінитися.

За словами глави МЗС, разом зі Столтенбергом вони також зосередили увагу на стабільних поставках артилерійських боєприпасів для забезпечення ефективності контрнаступальних операцій України.

Читайте також: Вступ до НАТО є найкращою гарантією безпеки для України – Президент

Крім того, як повідомив Кулеба, щоб полегшити кризу, спричинену руйнуванням Росією Каховської греблі, Столтенберг пообіцяв, що для надання гуманітарної допомоги будуть використані механізми НАТО. “У зв'язку з цим він очолить завтра екстрене засідання Комісії Україна-НАТО, скликане на моє прохання”, - додав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених сіл.

Фото: МЗС України