Зеленський назвав Путіна другим королем антисемітизму після Гітлера

Президент Володимир Зеленський прокоментував слова Володимира Путіна на свою адресу, який назвав його «ганьбою єврейського народу», заявивши, що російський лідер – «другий король антисемітизму після Гітлера».

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю ВВС, передає Укрінформ.

Журналіст видання запитав у Зеленського про його реакцію на слова Путіна на Петербурзькому економічному форумі.

Як пише ВВС, Зеленський втратив багатьох своїх родичів під час Голокосту, включно з дідом, і було очевидно, що питання застало його зненацька.

У відповідь український Президент глибоко зітхнув, опустив голову і через кілька секунд сказав, що не зовсім упевнений, як відповісти на запитання.

«Таке враження, що він (Путін – ред.) не до кінця розуміє свої слова. Вибачте, але ж він ніби другий король антисемітизму після Гітлера. Це говорить президент. Цивілізований світ не може так висловлюватися», - сказав Зеленський.

Він подякував світовій спільноті за підтримку після слів Путіна.

«Для мене було важливо почути реакцію світу, і я вдячний за підтримку», - додав український лідер.

Читайте також: У Єрусалимі відкрили алею на честь українців, які рятували євреїв від нацистів - Зеленська

Як повідомлялося, минулого тижня головний рабин України Моше Реувен Асман відреагував на чергову скандальну заяву Путіна на адресу Зеленського: "Я особисто можу сказати, що пишаюся Президентом Зеленським, що він не втік і робить все для допомоги українському народу. І не тільки я. Думаю, що весь світ пишатиметься ним", - зазначив Моше Реувен Асман.

Також головний рабин України підкреслив, що в Україні немає неонацистів. Він наголосив, що в Україні - порядні люди, які захищають свою батьківщину.

Фото: ОП