Шмигаль доручив усім міністерствам розробити «дорожні карти змін»

Кожне міністерство має розробити свою дорожню карту змін, яка базуватиметься на орієнтирах та елементах майбутньої доктрини України.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Кожне міністерство має представити дорожню карту змін відповідно до озвучених елементів нової доктрини. Це має бути комплексна, чітка та публічна стратегія», - заявив Шмигаль.

За його словами, розвиток та відбудова усіх територій має відбувати за принципом "краще, ніж було".

Читайте також: Шмигаль розповів, куди Україна направить $1,5 мільярда позики Світового банку

Глава уряду нагадав, що Президент окреслив п’ять орієнтирів української доктрини для обговорення: філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості, трансформація України за наступні 10 років.

«Першочергове завдання – це реалізація Формули миру. Далі – вступ до ЄС та НАТО. Зараз пріоритетне завдання – вийти на початок переговорів про повноправне членство в ЄС», - сказав Шмигаль.

Він зауважив, що безпека країни після війни – це насамперед українська армія і ОПК. Саме тому Україна має стати центром виробництва сучасної зброї у Європі. Великий акцент - на сучасні технологічні рішення та розробки, наголосив глава уряду.

Прем'єр-міністр також запевнив, що герої, які захищають Батьківщину, не залишаться без уваги. «Інтеграція ветеранів у суспільне та економічне життя. Доступна іпотека. Гранти, які ми вже зараз надаємо для ветеранського бізнесу і будемо надалі розширювати цей напрямок. Соціальна підтримка. Інститут помічника ветеранів», - додав він.

Шмигаль упевнений в тому, що справедливість буде. На його переконання, буде створення спеціального трибуналу для покарання російських військових та політичного керівництва, а також конфіскація російських активів для відбудови України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 28 червня наголосив на тому, Україна потребує доктрини, яка відповідатиме на фундаментальні питання щодо майбутнього держави.

Фото: Кабмін