Зеленський закликав Корею приєднатися до Декларації про підтримку України

Масштаб заподіяних Росією страждань вимагає глобальної співпраці задля повернення безпеки та гарантування стабільного миру.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у заяві для ЗМІ разом із президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави на початку свого виступу висловив співчуття громадянам Республіки Корея у зв'язку із повінню, внаслідок якої загинули понад 20 осіб, а тисячі були евакуйовані.

"Пан президент був сьогодні в Бучі та Ірпені і на власні очі бачив наслідки російської окупації. Але Буча та Ірпінь лише два з тисяч українських міст, які зазнали ударів російського терору. Масштаб завданих Росією страждань колосальний, тож колосальним має бути і масштаб глобальної співпраці для того, щоб повернути безпеку та гарантувати стабільний мир", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що для України дуже важливо визволити тимчасово окуповані території і повернути в Україну примусово депортованих у Росію громадян - дорослих і дітей.

Читайте також: Формула миру, продовольча й енергетична безпека: Зеленський зустрівся з президентом Кореї

Президент подякував південнокорейському колезі за вже надану Україні підтримку і нові ініціативи щодо фінансової, технічної та гуманітарної допомоги Україні, а також відзначив інтерес Кореї до окремих пунктів української Формули миру.

"Важливо, щоб Республіка Корея була учасницею Глобального саміту миру", - акцентував Зеленський.

Читайте також: РФ намагається створити світ, де не має значення не тільки свобода, а й людина - Зеленський

Він також повідомив, що закликав Республіку Корея приєднатися до погодженої "Групою семи" Декларації про підтримку України.

Як повідомлялося, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув в Україну з неоголошеним візитом. Він відвідав Бучу, Ірпінь, а також ушанував пам'ять українських військовослужбовців, які загинули на війні.