Потураєв наразі не бачить підстав, щоб голосувати за відставку Ткаченка

Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв наразі не бачить підстав, щоб голосувати у парламенті за відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Про це очільник гуманітарного парламентського комітету заявив в ефірі Радіо Свобода, повідомляє Укрінформ.

«Я здивований так званою хвилею обурення щодо серіалів, адже бюджет на 2023 рік затверджувався в 2022 році та було відомо, що в ньому закладаються гроші на підтримку українського кіно, саме серіального», - зазначив народний депутат.

На думку голови парламентського комітету, у ситуації, що склалася навколо Ткаченка, дуже багато дивного.

«Мене ще більше дивує, коли деякі представники парламенту кажуть: «Чому ці гроші не йдуть на дрони і пікапи?», прекрасно знаючи, що міжнародна макрофінансова допомога має йти виключно на цивільні потреби. Тому вважаю це відвертою маніпуляцію», - заявив Потураєв.

Водночас народний депутат зазначив, що, хоч і критикував Ткаченка, коли була необхідність, проте на сьогодні не має жодних аргументів, щоб голосувати за його відставку.

«Моя позиція наразі не визначена. Щодо інших парламентаріїв, думаю, що парламент у нас знаходиться під впливом того, що відбувається в соціальних мережах, і тому депутати підтримають відставку», - резюмував голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Читайте також: Шмигаль закликав відкласти видатки, які не входять до п'яти пріоритетів бюджету

Як повідомлялося, напередодні Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні запропонував Прем’єр-міністру Денису Шмигалю знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну міністра культури й інформаційної політики.

Очільник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що подав заяву про відставку "через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни".