Україна має розвивати міжпарламентську співпрацю з Угорщиною, Сербією та Ізраїлем - Стефанчук

Україна має працювати над розбудовою міжпарламентського співробітництва з Угорщиною, Сербією та Ізраїлем.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив під час конференції послів України.

Він підкреслив, що Верховна Рада має безпрецедентно високий рівень взаєморозуміння з парламентами усіх сусідніх з Україною західних держав. Стефанчук подякував українським послам у Польщі, Словаччині, Румунії і Молдові за цю роботу. Окремо спікер українського парламенту висловив вдячність попереднім і нинішнім послам, а також колективам посольств України в Литві, Латвії, Чехії, Австрії, Швеції, Норвегії, Данії, Хорватії, Словенії, Болгарії, Північної Македонії, Чорногорії за всебічне сприяння міжпарламентському співробітництву.

Водночас Голова ВР назвав країни, з якими Україні необхідно посилювати співпрацювати. Зокрема, Стефанчук зазначив, що надасть тимчасовому повіреному у справах України в Угорщині Іштвану Балозі пропозиції, які, на його думку, відкриють новий коридор для перемовин між країнами.

Читайте також: Стефанчук - про реалізацію Формули миру: Влада хоче провести парламентський саміт

Окрім того, він наголосив на необхідності "переосмислити новий рівень відносин і продовжувати розбудовувати міжпарламентське співробітництво" із Сербією та Державою Ізраїль.

Як повідомлялося, Стефанчук закликав українських послів у країнах НАТО сприяти міжпарламентській дипломатії.