Боррель: Українська формула миру – єдина основа для міжнародних зусиль із припинення війни

Формула миру, що була запропонована Президентом України, залишається єдиною надійною основою для міжнародних зусиль з пошуку справедливого завершення війни, що була розв’язана Росією проти України.

Про це сьогодні в Толедо під час пресконференції за підсумками зустрічі європейських міністрів заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Формулу миру, яка була представлена Президентом Зеленським, є єдиною, яка пригорнула увагу, і яка була обговорена у міжнародному вимірі. Було багато інших, - від Китаю, від Бразилії, від Південної Африки, від Африканського Союзу, але всі вони були відкинуті. Лише формула з 10 пунктів, що була представлена Президентом Зеленським, була обговорена у Стокгольмі та у Саудівській Аравії. Сьогодні ми обговорювали цю формулу миру та шлях, яким ми можемо продовжувати її підтримку, як поставити її у центр міжнародного обговорення, щоб будувати справедливий мир в Україні», - сказав Боррель.

Читайте також: Війна в Україні стала фактором прискорення для розширення ЄС – Боррель

Як повідомлялося, сьогодні в місті Толедо під егідою Іспанського головування в ЄС відбулася неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС (Gymnich), головними темами якої є розвиток ситуації в Україні та в країнах африканського регіону Сахель.