Успіх російської агресії буде сигналом не тільки Європі, але й країнам Азії – глава МЗС Японії

Японія впроваджує жорсткі санкції проти Росії та підтримує Україну, адже успіх російської агресії дасть сигнал не тільки Європі, але й азійським країнам.

На цьому наголосив міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Російська агресія – це також акт, який руйнує міжнародне право на основі правил і поширює насилля. Наша послідовна позиція: категорично не визнавати такі дії РФ. Якщо ми дозволимо таким діям досягти успіху, це передасть всьому світу меседж – не тільки Європі, але й азійським країнам”, – підкреслив він.

Очільник японської дипломатії додав, що його держава налаштована співпрацювати з країнами Групи семи та країнами-однодумцями, щоби впроваджувати жорсткі санкції проти Росії та потужну підтримку України, щоб припинити цю агресію якомога скоріше та повернути мир.

Читайте також: Партнерство України та Японії стане прикладом створення нових можливостей - Зеленський

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса 9 вересня прибув з візитом до України. Це перший візит глави японського МЗС до України від початку повномасштабної війни.