Союзники допомагають Україні зброєю, аби сприяти перемовинам - Франція в ООН

Західна військова підтримка має допомогти Україні домовитися із Росією про мир на власних умовах.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму виступі під час засідання Ради безпеки ООН заявив постійний представник Франції при Організації Ніколя де Рів’єр.

“Військова допомога служить єдиній меті: даючи українцям змогу захищатися, вона має зробити можливими перемовини по суті, коли Україна вирішить їх вести. Таким чином ми маємо намір створити умови для справедливого й тривалого дипломатичного вирішення, яке б відповідало міжнародному праву”, - сказав Рів’єр.

Читайте також: Україна закликала Радбез ООН уважно стежити за переговорами між РФ та Північною Кореєю

Він наголосив, що Франція “надаватиме допомогу стільки, скільки буде потрібно”. “Разом із партнерами ми пообіцяли робити це, аби допомогти Україні зберегти суверенітет й територіальну цілісність”, - зазначив дипломат.

Рів’єр додав, що війна Росії проти України “спричинила неймовірні страждання українців й катастрофічні наслідки для всього світу, особливо для мешканців вразливих з точки зору продовольчої безпеки країн”.

“Франція залишатиметься відданою справедливому й тривалому миру. Його можна досягти лише поважаючи міжнародне право й територіальну цілісність України”, - підсумував він.

Читайте також: США в ООН відповіли Росії на закиди про касетні боєприпаси для України

Як повідомляв Укрінформ, постпред Великої Британії при ООН Барбара Вудворд на засіданні Ради Безпеки засудила лицемірство Москви, яка скликала засідання Радбезу ООН для засудження військової допомоги Україні у той час, як лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прибув до Росії для можливих переговорів про постачання зброї РФ.