Зеленський у Вашингтоні закликав не «змішувати» питання миру в Україні та її членства в НАТО

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до США закликав не «змішувати» питання досягнення миру в Україні і її членства в НАТО.

Про це він заявив у Вашингтоні після зустрічей у четвер із державним керівництвом Сполучених Штатів, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ціна миру – люди, і це найстрашніша ціна. Чим довше, тим більше війна забере. Це найбільша складність», - підкреслив Президент України.

Він також зауважив, що хтось ображається, коли йдеться про мир «на умовах» України. Однак українці не мають особливих умов. За його словами, якщо не витиснути агресора з української території і не мати реальних гарантій безпеки, то агресор повернеться.

Він підкреслив, що єдина формула миру, яка діє – це пропозиція України.

Читайте також: Зеленський про новий пакет допомоги США: Є саме те, що потрібно нашим солдатам зараз

«Чи вона спрацює, я не можу вам сказати. Але якщо всі будуть зацікавленими, спрацює»,- наголосив Президент України.

Він також закликав не «змішувати» питання досягнення миру в Україні і її членства в НАТО.

«Іноді нам здається, що ми в НАТО. А я підкреслю, що ми робимо все, щоби там бути, ми заслуговуємо, а рішення – дуже складне, я так вважаю», - зауважив Зеленський.

Читайте також: Зеленський розповів, чого очікує від Конгресу США щодо ухвалення нової допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський після зустрічі з Джо Байденом заявив, що Україна і США разом працюватимуть у сфері оборони, аби мати можливість спільно виробляти необхідну зброю.