Стефанчук назвав імена депутатів-прогульників

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що ряд народних депутатів не з'являються у парламенті й, відповідно, не отримують заробітну плату.

Про це він сказав у інтервʼю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Таких депутатів є декілька. Це депутат Шахов, депутатка Лабунська, депутат Палиця, депутат...(можна я уточню?) Там їх ще буквально один-два залишилося. Тобто це ті люди, які, за результатами голосування, я бачу їхню неприсутність у залі», – сказав спікер.

Він зазначив, що періодично надсилає цим депутатам листи і просить прийти на роботу, однак позбавити їх мандата за прогули неможливо.

«Я кожного разу цим народним депутатам (їх зараз ще залишається декілька,) періодично направляю листи з тим, щоб вони з’явилися і виконували свої обов’язки як народного депутата. Але я як Голова Верховної Ради можу діяти тільки в межах і в спосіб, не роблячи хайп, ніяких інших речей, які взагалі не мають нічого спільного з законодавством. І тому ті функції, які на мене покладаються як на Голову Верховної Ради, я виконую, відповідно до регламенту, відповідно до Конституції України», – сказав спікер.

Згодом пресслужба Стефанчука надала Радіо Свобода повний перелік цих депутатів: Анжеліка Лабунська (фракція «Батьківщина»), Ігор Палиця (депутатська група «За Майбутнє»), Степан Івахів (депутатська група «За майбутнє»), Федір Христенко (заборонена партія «ОПЗЖ») та Сергій Шахов (депутатська група «Довіра»).

Читайте також: Стефанчук вважає, що в Раді зараз немає 226 голосів для заборони діяльності УПЦ МП

Як повідомлялось, голова фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що народні депутати від «СН», які не голосуватимуть за важливі закони та пропускатимуть засідання Верховної Ради, будуть виключені з фракції.

Фото: Facebook/Ruslan Stefanchuk