Захід уникне нових загроз «вісі зла» у разі перемоги України - американський експерт

Зближення відносин між Росією, Китаєм, а також Іраном і КНДР, які намагаються створити «вісь зла», є справжнім викликом для Заходу, і щоби запобігти зростанню цієї загрози, необхідно забезпечити перемогу України – насамперед зброєю.

Таке переконання висловив у коментарі Укрінформу президент Американської ради міжнародної політики (AFPC) Герман Пірчнер у кулуарах форуму в Вашингтоні з питань України.

«Це є викликом для Заходу. І щоби запобігти його зростанню, ми маємо забезпечити перемогу України», - зауважив президент AFPC.

За його словами, якщо Росія залишить за собою землі, захоплені в результаті агресивної війни, воєнних злочинів, убивств, тортур, викрадення дітей та ядерного шантажу, то агресивні настрої КНДР, Китаю й Ірану лише зростатимуть.

«Імовірність насильницьких дій проти їхніх сусідів також зросте», - зауважив Пірчнер.

У відповідь на запитання, чи достатньо роблять США та інші західні союзники для того, щоби запобігти цьому, він зазначив, що «зроблено багато, однак належить зробити ще більше, передусім для того, щоби допомогти Україні». У цьому контексті він уточнив, що має на увазі не лише санкції та інші обмеження проти Росії і тих, хто їй допомагає, а, насамперед, більше зброї для України.

Читайте також: Продовження допомоги Києву залежить від розв’язання політичної кризи у США - Макрон

Як повідомляв Укрінформ, США продовжують висловлювали занепокоєння у зв’язку з намірами Північної Кореї і Росії домовитися про поставки зброї для її використання силами РФ у війні проти України. Крім того, Сполучені Штати заявили, що блокуватимуть поширення Іраном дронів і ракет після завершення дії «збройного ембарго» ООН. У відносинах з Китаєм Вашингтон продовжує політику обмежень. Зокрема, США мають намір уже цього місяця оголосити про нові кроки з обмеження експорту до Китаю сучасних комп’ютерних чипів.