Веніславський не бачить підстав для змін законодавства щодо мобілізації

Наразі немає підстав для радикальних змін законодавства щодо мобілізації.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський під час пресконференції в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«З точки зору діяльності Верховної Ради України, з точки зору законодавчого підґрунтя, підстав для якихось радикальних змін законодавства щодо мобілізації немає», - сказав він.

Читайте також: Росія заводить на окуповані території своїх військових і мобілізує українців - Федоров

Веніславський нагадав, що територіальні центри комплектування та соціальні підтримки — це фактично структура Збройних сил України, якими керують офіцери, що мають підпорядкованість по вертикалі до головнокомандувача Збройних Сил.

«Тому, якщо керівники сектору безпеки і оборони вважатимуть, що є якісь підстави для збільшення кількісних чи якісних показників мобілізованих громадян України, то вони на сьогодні мають всі можливості для того, щоб це зробити в рамках чинного законодавства», - пояснив політик.

Парламентарій наголосив, що комітет постійно працює в плані удосконалення законодавства у сфері мобілізації, і загалом удосконалення діяльності сектору безпеки та оборони.

Читайте також: Веніславський виступив проти покарання ухилянтів і пояснив, чому змінив свою позицію

«Парламент розглядає певні законопроєкти. Я думаю, що найближчим часом в нас є всі підстави сподіватися, що парламент ухвалить законопроєкт про внесення змін до закону про єдиний реєстр військовозобов'язаних, де буде удосконалено його функціонування, і він найближчим часом запрацює у повному обсязі», - наголосив Веніславський.

Водночас він додав, що парламентський комітет працює і над питаннями забезпечення більших обсягів фінансування сектору безпеки і оборони.

Як повідомляв Укрінформ, видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони за січень-вересень 2023 становили 1255,4 млрд грн або 59,3% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету.