Кабмін пропонує створити Держреєстр осіб, постраждалих унаслідок агресії РФ

Законопроєкт

Кабінет міністрів пропонує створити Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Як передає Укрінформ, відповідний законопроєкт №10256 ""Про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України" зареєстровано у парламенті, повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Кабінетом міністрів України зареєстровано у Верховній Раді України проєкт Закону «Про облік осіб, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України» (реєстр. № 10256)", - написав він.

За словами Мельничука, законопроєкт пропонує визначити правові та організаційні засади створення та функціонування Державного реєстру осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, в якому забезпечуватимуться облік громадян, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії РФ.

Читайте також: В Україні знімають документальний фільм про дітей, які постраждали через війну

Крім цього, у документі передбачено інформаційні обміни між державними інформаційними системами в частині обліку інформації про громадян, життю та здоров’ю яких завдано шкоди внаслідок збройної агресії РФ, та облік видатків державного та місцевих бюджетів, бюджетів соціальних фондів, пов’язаних з наданням допомоги та підтримки ц3им категоріям громадян.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня Офіс генерального прокурора оприлюднив інформацію, відповідно до якої унаслідок дій російських військ в Україні наразі вже постраждало понад 1 138 дітей, 508 загинули.