У парламенті Бельгії запевнили в підтримці України - зроблять все для надання допомоги

Бельгія підтримує Українську державу і зробить все можливе для надання їй допомоги.

Про це сказала голова Палати представників парламенту Бельгії Еліан Тільйо у коментарі журналістам у Брюсселі, передає Укрінформ.

«У нас вже було кілька зустрічей (з Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком - ред.), а цього разу це зустріч дружби разом з моєю колегою, головою Сенату Стефані Д’Оз», - зазначила вона.

Тільйо підкреслила, що під час зустрічі її учасники обговорили ситуацію в Україні, наближення зими, «щоб побачити, що саме потрібно на полі бою, і надати це Україні».

«Українські військові та суспільство мають розуміти, що Бельгія підтримує Україну і зробить все можливе, щоб допомогти», - акцентувала Тільйо.

За її словами, політики також говорили про оборонні рішення Бельгії стосовно України: про надання літаків F-16, про технічні потреби через холодну зиму, про потребу в електроенергії, про захист українських атомних електростанцій, про забезпечення генераторами.

Читайте також: Бельгія оприлюднила шість пріоритетів майбутнього головування в ЄС

«Ми також говорили про інтеграцію України до Європейського Союзу та про труднощі наших інституцій, європейських інституцій, про те, як переглянути функціонування цих інституцій», - поінформувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук обговорив із головою Палати представників парламенту Бельгії Еліан Тільйо та головою Сенату Стефані Д’Оз оборонну підтримку України.