Шольц заявив, що Німеччина має бути готовою до ще більшої підтримки України

Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц на з’їзді Соціал-демократичної партії Німеччини заявив, що потрібно бути готовими до тривалої підтримки України.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Ця війна (повномасштабна війна Росії проти України – ред.), ймовірно, не закінчиться найближчим часом. Тому важливо, щоб ми могли робити те, що необхідно протягом тривалого часу, а саме продовжувати підтримувати Україну в її оборонній кампанії», – зазначив Шольц.

За його словами, Німеччина має бути готовою зробити ще більше, «якщо інші ослабнуть». Тож з німецького боку мають бути ухвалені рішення, «що ми в змозі це зробити», наголосив Шольц.

Канцлер також однозначно заявив про свою підтримку подальшої військової допомоги Україні. Він сказав, що президент країни-агресорки Володимир Путін «не повинен очікувати, що ми відступимо».

Читайте також: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

Як повідомляв Укрінформ, республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроєкт з додатковим фінансуванням, який містить, зокрема, допомогу Україні й Ізраїлю.

Напередодні сенатори-демократи внесли законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки США на загальну суму близько $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону США.