Умєров зустрівся з помічником держсекретаря США

Фото

Міністр оборони Рустем Умєров на зустрічі з помічником державного секретаря США Джеймсом О’Браєном наголосив, що Україна готова інвестувати у спільні оборонні підприємства.

Про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони, передає Укрінформ.

«Рустем Умєров на зустрічі підкреслив, що Україна готова співінвестувати у спільні оборонні підприємства і напряму закуповувати зброю і техніку в американських компаній», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з метою локалізації оборонного виробництва в Україні були проведені два міжнародні форуми за участю десятків іноземних компаній – у Києві та Вашингтоні. У фокусі уваги оборонного відомства перебуває розвиток військових інновацій, зокрема виробництво та закупівля дронів різних модифікацій.

Під час зустрічі Умєров також окреслив свої пріоритети протягом 100 днів роботи на посаді міністра, серед яких боротьба з корупцією, прозорі закупівлі, виробництво нового озброєння. Він поінформував співрозмовника про запуск Державного оператора тилу як ключову частину нової архітектури закупівель.

Читайте також: Тилові закупівлі для армії наступного року планують на 95 мільярдів

Ще одним пріоритетом МОУ є проведення фінансового аудиту під керівництвом заступника міністра Юрія Джигира.

Як зазначається, сторони також обговорили підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Умєров презентував нову агенцію із тилового забезпечення ЗСУ - ДП «Державний оператор тилу».

Читайте також: Умєров презентував нову агенцію із тилового забезпечення ЗСУ

ДП «Державний оператор тилу» – державна агенція, що забезпечує потреби Збройних сил України у харчуванні, одязі, паливно-мастильних матеріалах. 30 жовтня міністр оборони Рустем Умєров підписав контракт та наказ про призначення Арсена Жумаділова гендиректором ДП «Державний оператор тилу».

Фото: МОУ